Cursussen & trainingen

Graag verzorg ik voor uw instelling of bedrijf een interessante cursus of training. Als filosofisch generalist kan ik over uiteenlopende onderwerpen uw medewerkers en collega’s in een dagdeel, dag, of zelfs weekend geestelijk verrijken. De onderwerpen waarin ik in het bijzonder gespecialiseerd ben: geschiedenis van de (continentale) filosofie, Nietzsche, Spinoza, techniekfilosofie, vooruitgangsdenken en samenleving, filosofie van het lijden, filosofie van gezondheid en ziekte. Neem gerust (vrijblijvend) contact op om te bespreken wat de mogelijkheden zijn.


Recensies ☆☆☆

Ik heb met veel plezier vier lezingen over Nietzsche gevolgd bij Ruben.
Ruben kan boeiend en inspirerend vertellen. Hij weet het omvangrijke oeuvre van Nietzsche op een toegankelijke manier over te brengen. Ik ben niet filosofisch onderlegd maar heb erg genoten van de lezingen.

– Frans Kuijpers


Ik heb genoten van deze kennismaking met Nietzsche. Zonder veel  voorkennis over het leven en werk van deze uitermate boeiende, tot de verbeelding sprekende  filosoof, werden we in vier dynamische lezingen enthousiast gemaakt om, nu met enige richting, naar een nog beter inzicht te streven. Ruben is in staat geweest om in een zeer korte tijd bij mij iets aan te zetten, waarvan ik hoop dat het niet meer uit gaat. 

– Anne Vriezenga


De lezingen over Nietzsche die door Ruben Endendijk werden gegeven waren heel goed te volgen en geschikt voor mensen die nieuw zijn met het vakgebied filosofie, als ook voor mensen die zich reeds in dit vakgebied begeven, maar Nietzsche nog niet kenden.Ruben heeft een persoonlijke en losse manier van presenteren die ook ruimte laat voor vragen. Dan wordt ook echt de tijd genomen voor uitleg en discussie.Ik kijk uit naar de volgende lezing over Spinoza.

– Marcel Boere


Ik volgde deze vierdelige reeks bij Ruben. Het was voor mij een kennismaking met Nietzsche. De lezingen waren boeiend, enthousiasmerend en zeer leerzaam. Ook als beginnend student in de filosofie was de lezingenreeks heel goed te volgen.

– Alien ter Burg